Piret Bristol: mis vahet punasel ja kirjul lehmal?

Piret Bristol
, kirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakonna esimees Piret Bristol.
Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakonna esimees Piret Bristol. Foto: Margus Ansu

Aasta 2013 algas kahe mastaapse ennustusega. Astroloog Mangi abiga müüdi 90 000 Maalehte ning poole vähem Postimeest kultuuriminister Langi kultuuripoliitilise seisukohavõtuga. Ennustuste sihtrühmad olid erinevad, kaine mõistuse häälele anti vaid paar tuhat eksemplari – või kui suures tiraažis Sirpi parasjagu trükitaksegi.

Mõtlesin hoida paberit kokku ja trükkisin Langi intervjuu kirjanike Ann Musta ja Madis Kõivu jutuajamise tagaküljele. Seda läks mul tarvis samal päeval Ann Musta autoriõhtut ette valmistades.

Lugesin Kõivu ja Musta teab mitmendat korda (intervjuu ilmus 1991. aastal Sirbis, nüüd on kättesaadav Musta kodulehel) ja mõtlesin, et kunstniku ja kirjaniku radikaalsus on alati palju huvitavam kui ametniku radikaalsus. Ametnik tahab ka olla nagu kunstnik või kirjanik; teoseid tal pole, aga äärmuslikud seisukohad on ikka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles