Tallinna lasteaiad soovivad enim üksikuid õuemänguvahendeid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Andres Haabu

Tallinna programmi «Uus mänguväljak igale lasteaiale» raames toimunud küsitlusest selgus, et enim soovivad lasteaiad oma õuealadele üksikuid õuemänguvahendeid.

Küsitlusele vastas kokku 11 505 lapsevanemat ja lasteaednikku, kelle arvamuse toel saab iga lasteaed endale just sellise mänguala, mida kõige enam soovitakse ja vajatakse. Küsitlusel osalesid kõik pealinna lasteaiad. Enim eelistati üksikuid õuemänguvahendeid (33 protsenti), ronilat (24 protsenti ja õuesõppeala (20 protsenti).
 
Selle nädala jooksul saavad kõik lasteaiad küsitlusest kokkuvõtted. Seejärel koguneb töörühm, et koostada riigihanke ettevalmistamiseks vajalik ülevaade. Riigihanke mänguväljakute tarnija leidmiseks valmistab ette ja korraldab Tallinna haridusamet. Valida sai kuue tüüplahenduse vahel: sõimeala, õuesõppeala, spordiala, seiklusrada, ronila või üksik õuemänguvahend.
 
Mänguväljakud paigaldatakse juunis-augustis ning suvepuhkuselt naastes saavad lapsed uutest atraktsioonidest rõõmu tunda.  Mänguväljakute rajamiseks on linnaeelarvesse planeeritud miljon eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles