Ülikool rentis kirikuhoone golfiklubile

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi 1860. aastal ehitatud kirikuhoone pole pühakojana tegutsenud juba 1948. aastast peale, tuletavad kõrged aknad ja uhked lühtrid veel praegugi meelde, et tegu on sakraalhoonega. Eelmisest sügisest rentis Tartu Ülikool kiriku Otepää golfiklubile.
Kuigi 1860. aastal ehitatud kirikuhoone pole pühakojana tegutsenud juba 1948. aastast peale, tuletavad kõrged aknad ja uhked lühtrid veel praegugi meelde, et tegu on sakraalhoonega. Eelmisest sügisest rentis Tartu Ülikool kiriku Otepää golfiklubile. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Ülikool rentis möödunud aasta sügisel ajaloolise kirikuhoone Otepää golfiklubile, kes tõmbas endisesse pühakotta üles löögivõrgud ning rajas saadud pinnale siseoludesse mõeldud harjutusväljaku.

Otepää golfiklubi presidendi Andres Gailiti sõnul käivad nad renditud pinnal mängimas pea iga päev. «Seal saab harjutada lööke. Nii lähimängu kui ka päris swing'i. Nädalavahetustel on ka treener kohal, kelle käe all saab tehnikat viimistleda,» rääkis Gailit. Tema sõnul on endine kirikuhoone suuruse poolest golfimänguks üks sobilikumaid kohti.

Kirikuhoone lae all asuva 425 ruutmeetri suuruse pinna rentimine on Gailiti sõnul isemajandav projekt, mis tähendab, et klubi liikmemaksudest seda lisaks ei toetata. «Teatud väikese tasu eest on seal võimalik kõigil harjutada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles