Rahvaloenduse andmetel on Eesti tihedaim asustus Lasnamäel

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe.
Lasnamäe. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

2011. aasta rahvaloenduse tulemuste põhjal valminud rahvastikutiheduse 1 km x 1 km ruutkaardilt selgub, et Eestis on kõige tihedamalt asustatud Lasnamäel asuv Linnamäe–Kärberi tänava piirkond, kus ruutkilomeetril elab 15 800 inimest, teatab statistikaamet.

Eesti pindalast on asustamata ligi 25 000 ruutkilomeetrit ehk 55 protsenti. Kümnendik territooriumist on hõreda asustusega, kus ruutkilomeetril elab vaid 1–2 inimest. Kõige tihedamini on asustatud Lasnamäel asuv Linnamäe–Kärberi piirkond, kus ruutkilomeetril elab 15 800 inimest. Ka Laagna asumis ning Mustamäel Vilde–Mustamäe tee piirkonnas elab ruutkilomeetril enam kui 15 000 inimest.

Eesti keskmine rahvastikutihedus on 30 elanikku ruutkilomeetri kohta, 2000. aasta rahvaloenduse andmetel elas Eestis keskmiselt 32 elanikku ruutkilomeetri kohta. 

Euroopa Liidu riikides on keskmine rahvastikutihedus 117 elanikku ruutkilomeetril. Kõige tihedamini on asustatud Malta, kus ruutkilomeetril elab keskmiselt 1316 elanikku. Eestist hõredam asustus on vaid Skandinaavia riikides ja Islandil. Lätis elab keskmiselt 36 ja Leedus 52 elanikku ruutkilomeetril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles