Priidu Pärna ja Allar Jõks: paheline õigusloome tõi inimesed tänavale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priidu Pärna.
Priidu Pärna. Foto: Toomas Huik

Avaliku teabe seaduse muudatuste eest pärjatakse läinud aasta parimate õigusloome kunstnikena Andrus Aaslaid majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist ja Andrei Korobeinik riigikogust. Halvimaks seaduseks saab aga «vastuvõtmata seadus» ehk seaduslooja tegevusetus, kirjutavad Priidu Pärna ja Allar Jõks.

Kodanike kasvanud südikus, sealhulgas avalikud väljaastumised, olid möödunud aastal tihti seotud mõne kavandatava õigusakti vastuvõtmise või ebapiisava reguleerimisega. Tänu sellele on oluliselt kasvanud inimeste nõudlikkus seaduslooja suhtes ja söakus välja öelda oma arvamus.

Sellisele järeldusele jõudsime 2012. aasta seadusloomet hinnates. ACTAga ühinemine, ESMi ratifitseerimine, kõrgharidusreformi läbiviimine ja erakondade rahastamise mittereguleerimine tõid rahva tänavale. Just hea õigusloome tava mittejärgimine sai põhjuseks, miks seaduslooja liistule tõmmati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles