Rohkem õppusi lubav NATO harjutab Eesti kaitsmist

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Eile Brüsselis alanud NATO kaitseministrite kohtumisel lubati hakata tegema tõsiseid plaane, kuidas pärast Afganistanist lahkumist senisest sagedamini ühiselt harjutada iseenda territooriumi kaitset. Eesti jaoks oli samal üritusel oluline rõhutada üht lähiaja ettevõtmist – novembrikuist suurõppust «Steadfast Jazz», kus harjutatakse meie riigi kaitsmist.

Alates 2004. aastast, kui Eesti NATOga liitus, kuni eesootava «Steadfast Jazzini», pole alliansis olnud ühtki nii suurt sõjalist õppust, mille stsenaarium näeks ette liikmesmaa kaitset sõjalise rünnaku eest.

Sestap on kaitseminister Urmas Reinsalu sõnul märkimisväärne, et nüüd toimub nii mahukas õppus stsenaariumiga, et üks (väljamõeldud nimega) riik ründab sõjaliselt Eestit, ning nii NATO staabid kui ka liitlaste üksused mängivad läbi meile appitulemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles