Keldris kerkisid grillitikkudest sillad

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene kuju võtnud sild kerkis inimjõul päris kenasti, kuid tänaseks peab asuma tööle ka roboti abiga. Pildil osa silla ehitanud võistkonnast, Taavi Eomäe (paremal) ja Erik Sven Pärtin.
Esimene kuju võtnud sild kerkis inimjõul päris kenasti, kuid tänaseks peab asuma tööle ka roboti abiga. Pildil osa silla ehitanud võistkonnast, Taavi Eomäe (paremal) ja Erik Sven Pärtin. Foto: Kristjan Teedema

Eile õhtuks hakkasid Kivilinna gümnaasiumi keldris kerkima esimesed sillad, mille ehitusmaterjalina kasutati peamiselt grillitikke, hambaorke, liimi, traati, nööri ja puitu.

Noortele vaheaja tehnoloogiapäevadel antud ülesanne ei olnud kergeimate killast. Ette antud vahenditest tuli valmis ehitada sild, mis on piisavalt tugev ja suur, et väike robot saaks sellest kukkumata üle sõita ning mis umbes 40 sentimeetri kõrguse laeva läbilaskmiseks üles tõuseks.

Seda kõike ainuüksi eelmainitud materjalidest teha ei saa. Täisautomaatse silla tegemiseks on abiks veel robotid ja arvutiprogrammid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles