Paavo Nõgene: NUKUmäng avalikkuse ees

Paavo Nõgene
, Kultuuri­minis­teeriumi kantsler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kultuuri­minis­teeriumi kantsler Paavo Nõgene kirjutab, et ministeeriumi huvi pole süüdistada kedagi isiklikult, kuid nii nagu on juhitud nukuteatrit, riigile kuuluvat asutust juhtida ei saa.

Mitme nädala vältel on kõneainet pakkunud nukuteatri finantsseis ja olukord. Kõlanud on süüdistused isikute aadressil, justkui loobiks kaks ministeeriumis töötavat endist teatrijuhti poriga kolleegi teatrijuhtimise aegadest. Meedia vahendusel on edastatud erinevaid arve, ühelt poolt suuremaid, teiselt väiksemaid. Tänaseks on avalikuks saanud audit, mis räägib üht: teater on suures miinuses, elanud üle oma võimete, dokumentides valitseb korralagedus ning teatri püüd kajastada teatri miinust tegelikkusest väiksemana on luhtunud.

Olgu öeldud: nukuteater on Eesti riigile sama oluline kui rahvusooper, ERSO, Kumu või muud kultuuriorganisatsioonid. Nukuteater eksisteerib, jääb eksisteerima, nukuteatri etendused toimuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles