Küünalde koristamine kopaga tekitas nördimust

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President vastas kaebustele eile Facebookis: «Mul on häbi ja piinlik, et märtsiküüditamise aastapäeva südamlik mälestusüritus Pärnus lõpetati sellisel äärmiselt ebameeldival viisil.»
President vastas kaebustele eile Facebookis: «Mul on häbi ja piinlik, et märtsiküüditamise aastapäeva südamlik mälestusüritus Pärnus lõpetati sellisel äärmiselt ebameeldival viisil.» Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Märtsiküüditamise ohvrite mälestuseks esmaspäeva õhtul Pärnu südalinnas Martensi väljakul süüdatud tuhanded endiselt põlevad küünlad lükati linnarahva silme all kopa ja labidatega kokku, mis pani paljud sotsiaalmeedias väljendama pahameelt ürituse ebaväärika lõpetamise üle.

Presidendi kantselei teatel kirjutas mitu inimest sellest ka president Toomas Hendrik Ilvesele. President vastas kaebustele eile Facebookis: «Mul on häbi ja piinlik, et märtsiküüditamise aastapäeva südamlik mälestusüritus Pärnus lõpetati sellisel äärmiselt ebameeldival viisil.»

Pärnu linna kinnitusel alustati koristustöid vastavalt sündmuse organiseerija etteantud kellaajale. «Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonnale esitas avaliku ürituse taotluse erakond Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), kes soovis Martensi väljakul süüdata küünlad küüditamise ohvrite mälestuseks. Sündmuse toimumise ajaks oli märgitud 25. märts kella 18–21,» seisis Pärnu linnavalitsuse pressiteates. «Taotlusele oli lisatud sündmuse kirjeldus ja ajakava, mille juures oli ära toodud koristustööde tegemise aeg.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles