Avariid, turvaauto ja punane lipp ei vääranud Rosbergi ajaloolist võitu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg võitis esmakordselt Monaco GP.
Nico Rosberg võitis esmakordselt Monaco GP. Foto: LaPresse/Scanpix

Kolmekümne aasta järel tõusis Monacos peetud vormel-1 etapi poodiumi kõrgeimale astmele taas mees nimega Rosberg – kui 1983. aastal võidutses tänavaringrajal Keke Rosberg, siis tänavu sai hooaja esimese etapivõidu tema poeg Nico.

Rosberg juunior tegi oma Mercedesel pea täiusliku nädalavahetuse, olles kiireim nii kõigil vabatreeningutel kui ka kvalifikatsioonis. Pühapäevasel võistlussõidul ei loovutanud ta esikohta hetkekski, ehkki tervelt kolm korda kogus turvaauto avariide tõttu terve võistlejaterivi enda taha. Kõige vaatemängulisema väljasõidu korraldasid Max Chilton ja Pastor Maldonado – selle tagajärjel lendas viimase Williams niisuguse hooga rajapiirdesse, et barjääri parandamiseks tuli sõit paarikümneks minutiks punase lipuga peatada.

«Vapustav tunne,» kommenteeris tiitlikaitsjat Sebastian Vettelit lõpuks 3,8 sekundiga edestanud Rosberg sõidujärgsel pressikonverentsil. «See on mu kodu, olen siin üles kasvanud ja võit on seetõttu väga eriline. Tegin kohutava stardi ning pidin Sebastiani ja Lewisega (Hamilton – toim) võitlema, aga seejärel suutsin juba kindlalt sõidu tempot kontrollida. Auto oli väga hea, rehvid pidasid ilusti vastu ja see oligi võtmeküsimus,» märkis Rosberg, kes startis esikohalt ka kahel eelmisel etapil Bahreinis ja Hispaanias, kuid pidi seal kiirelt kuluvate rehvide tõttu leppima kohtadega, mis poodiumile ei viinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles