Rahvaliidu juhatus tahab eelarvelepet muuta

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Rahvaliit.
Eestimaa Rahvaliit. Foto: .

Rahvaliidu juhatus arutas 2009. aasta lisaeelarve ja 2010. aasta riigieelarve koalitsiooniläbirääkimiste seniseid tulemusi ning jättis esitatud plaani heakskiiduta, teatas partei.

Erakonna juhatuse hinnangul tuleb kriitiliselt kaaluda, kuivõrd koalitsioonikõnelustel pakutud täiendavad tulud reaalselt laekuvad.

«Rahvaliit on alati lähtunud konservatiivse riigieelarve põhimõttest,» märkis partei oma teates. «Tänaseks selgunud täpsemate andmete alusel leidis juhatus, et esitatud plaan ei anna kindlust stabiilse riigieelarveni jõudmiseks.»

Partei teatel ei soovi Rahvaliit kaasa minna praktikaga, kus ebarealistlikke eelarveid tuleb pidevalt jupikaupa ümber teha. «Tuleb koostada selline 2009. ja 2010. aasta eelarve kava, mis vähemalt tänaste prognooside alusel oleks realistlik,» tõdes erakond. «Seega soovitab Rahvaliidu juhatus koalitsiooniläbirääkimiste töörühmal täiendavalt tugevdada riigieelarve tulubaasi.»

Rahvaliidu hinnangul tuleb eelarve koostamisel tagada Euroopa Liidu vahendite kiirendatud kasutuselevõtt, kindlustada kohalike omavalitsuste toimimine ning peretoetuste, pensionide ja põllumajandustoetuste säilimine senises mahus. Enne lõplikke otsuseid soovib Rahvaliidu juhatus tutvuda riigi eelarvestrateegiaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles