Aardeotsijad rikkusid linnuse kultuurikihi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11.–13. sajandist pärit Varbola linnuse sisehoovi pinnasesse kaevasid aardeotsijad nädalavahetusel umbes 50 auku (väiksemal pildil).
11.–13. sajandist pärit Varbola linnuse sisehoovi pinnasesse kaevasid aardeotsijad nädalavahetusel umbes 50 auku (väiksemal pildil). Foto: Erakogu

Nädalavahetusel avastati, et Varbola linnuse asukohas Rap­lamaal on käinud aardeotsijad, mistõttu on mälestise kultuurikiht suures osas rikutud.

Rahvasuus Jaanilinna nime all tuntud Varbola linnus on üks suurimaid ja tugevamaid Eesti linnuseid. Võib-olla seetõttu jäi see silma ka aardeotsijatele, kes on nädalavahetusel sonkinud pinnasesse ligi 50 auku.

«Seda, mis toimus, eeldame jälgede järgi – ilmselt on käidud Varbola linnuses otsimas kultuuriväärtuslikke leide ja seda on tehtud metalliotsijaga,» rääkis muinsuskaitseameti Raplamaa vaneminspektor Karen Klandorf. «See on toiming, mida mälestisel kindlasti teha ei tohi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles