Plahvatuse gaasitehases võis põhjustada eeskirjade rikkumine

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti Laevaremonditehase territooriumil toimus plahvatus, kus hukkus üks ja sai viga kaks inimest.
Balti Laevaremonditehase territooriumil toimus plahvatus, kus hukkus üks ja sai viga kaks inimest. Foto: Küllike Rooväli/Elisabeth Rooväli

Eilse ühe inimese surma ja kahe vigastatuga lõppenud plahvatuse Balti Laevaremonditehase territooriumil asuvas tehases põhjustas väidetavalt gaasikäitlemise eeskirjade eiramine.

Tehnilise järelevalve ameti peadirektori asetäitja Kaur Kajak ütles Õhtulehele, et gaasiettevõte on ametile silma jäänud ka varem. «Päris puhas see ettevõte meie jaoks ei ole olnud,» lausus ta.

Kajaku sõnul käisid inspektorid ka plahvatuspaigas ja nende esialgne hinnang viitab tõesti rikkumistele, näiteks jäid ekspertidele silma täidetavad balloonid, millest suur osa on pärit nõukogude ajast.

Kajak nentis, et majas leiduva gaasi hulka arvestades võinuks plahvatuse tagajärjed olla palju hullemad, sest mõnesaja meetri kaugusel hoonest seisavad suured vedelkütuse mahutid ja samast läheb mööda ka tööstusraudtee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles