Armeenia päevik

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitavad ennast, vaatavad teisi: Vabariigi väljak on hilisõhtul rahvast tulvil, nagu ka teised kesklinna tänavad  ja väljakud.
Näitavad ennast, vaatavad teisi: Vabariigi väljak on hilisõhtul rahvast tulvil, nagu ka teised kesklinna tänavad ja väljakud. Foto: Mihkel Maripuu

Läinud nädalal rahvadiplomaatia missioonil «Kõik sõidavad Jerevani» osalenutel jäi aega ka Armeenias ringi vaadata. Liialdamata: see maa väärib avastamist.

Esimene päev

Jerevani lennujaam hämmastab modernsuse ja seda ümbritseva kunstmuruga, kuid teekond kesklinna jääb meelde kontrastidega. On tunda, et vaesus ja rikkus käivad siin riigis käsikäes. Teedel roomavad vanad Žigulid ja Volgad, kõrval möllavad džiibid, mersud ja bemarid. Üllatab, et ikka on siin liinibussidena käigus ka igivanad PAZ- ja LAZ-bussid, mille mootori jahutuseks pöörleb tohutu ventilaator, katustel toretsemas rivi gaasiballoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles