Elite kutsub eriti abielumehi spermadoonoriks

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pia-Astrid Ott on laboriarstina töötanud juba 62 aastat. Ta ütleb, et see on nii huvitav töö, mis ei ole teda kunagi väsitanud. Kui ainult tublisid spermadoonoreid jätkuks!
Pia-Astrid Ott on laboriarstina töötanud juba 62 aastat. Ta ütleb, et see on nii huvitav töö, mis ei ole teda kunagi väsitanud. Kui ainult tublisid spermadoonoreid jätkuks! Foto: Margus Ansu

Elite kliiniku laboriarst Pia-Astrid Ott kirjutab järjest raskema südamega välja spermadoonorikandidaatide analüüside vastuseid. «Mitte et need ei vasta meie rangetele nõuetele, vaid need mehed tuleb kiiresti saata arsti juurde,» ütleb ta ohates.

Väga suure osa end Elite kliinikusse doonoriks pakkuma tulnud meeste sperma kvaliteet on dr Oti sõnul niisama kehv kui kliiniku kõige nõrgemate meespatsientide oma: neil on kas väga väike või olematu spermatosoidide arv, väga halb spermatosoidide ehitus või väga halb spermatosoidide liikuvus.

«Selle asemel, et aidata viljatuid paare, vajavad nad ise abi,» ütleb Ott tõsiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles