Priit Pullerits: kahtlustatav

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits.
Priit Pullerits. Foto: Sille Annuk

Alustuseks üks lihtne küsimus: kes tänavusel Tour de France’il silmapaistvalt pedaalinud rattureist on esindanud Kenyat? Vihjeks nii palju, et see on seesama rattur, kes põrutas 2006. aasta MM-võistlustel kuni 23-aastaste konkurentsis eraldistardist sõidu stardis otsa kohtunikule, kuid jäi kokkupõrkest hoolimata siiski terveks ning lõpetas 36. kohaga.

Jah, loomulikult seesama inglane, kes tuli hiljuti lõppenud Tour de France’i võitjaks.

Aga palju keerulisem on küsimus, tänu millele on tänavuse Touri võitja Christopher Froome teinud ratturina viimase kahe aastaga fenomenaalse arenguhüppe.  Kolm suve tagasi, oma esimesel hooajal Sky profitiimis ei olnud tal aasta lõpuks ette näidata peaaegu midagi, üksnes hõbe Inglismaa meistrivõistlustelt eraldistardis. Maailma profiratturite edetabelis kuulus talle 475. koht. Rein Taaramäe lõpetas tolle hooaja 136ndana, Tanel Kangert Froome’ist kõigest 20 kohta tagapool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles