Klaasi mikserdatud suvi

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähene loominguliselt: suvejoogiks sobivad kõik käepärased marjad.
Lähene loominguliselt: suvejoogiks sobivad kõik käepärased marjad. Foto: Eva Palu

Kui klaasis kohtuvad marjad, mahlasegud ja jäätis, sünnib enamasti midagi tõeliselt suvemaitselist. Nii on ka kokk Angelica Udekülli kokteilidega, mida hea mekkida just suvekuudel.

Ühe mõnusa suvekokteili tegemiseks pole ilmtingimata retsepti vajagi. Kui värsked marjad, jäätis-jogurt-piim ja mahlad käepärast, võib jooke fantaasia, maitse ja käe järgi (kann)mikseris arvututes kombinatsioonides kokku suristada.

Kokk Angelica Udeküll pakub välja mõned kooslused, mille ta oma maitse järgi kokku timminud. Sügavroosa jäätisekokteil sobib neist igal ajal ja kõigile; sametist kokteili soovitab ta pigem hommikujoogiks või kosutavaks vahepalaks; «Suurte tüdrukute jook» sobib aga tsitruselikööri sisalduse tõttu pigem sobilik aiapeole ja sumedal õhtul terrassile nautlemiseks, kuid isegi piknik rannaliival võib mõnikord olla paslik koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles