Saksamaa valimisvõitlus kustus teleekraanil rahulikuks vestluseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teleülekanne üleeilsest väitlusest: vasakul Angela Merkel ja paremal Peer Steinbrück.
Teleülekanne üleeilsest väitlusest: vasakul Angela Merkel ja paremal Peer Steinbrück. Foto: AFP/SCANPIX

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja tema peamine konkurent lähenevatel valimistel Peer Steinbrück esinesid kauaoodatud teleduellis keskpäraselt.

Üleeile õhtul, täpselt kolm nädalat enne 22. septembril toimuvaid Saksamaa parlamendivalimisi, pidasid kristlike demokraatide (CDU) liider Merkel ja sotsiaaldemokraatide (SPD) esinumber Steinbrück viie telekanali vahendusel maha oma esimese ja ühtlasi ka viimase debati.

Kuigi üritust reklaamiti pikalt ette võimsa duellina, jäi kohtumine teleekraanil verbaalsest kahevõitlusest üsna kaugele. Telerite ette kogunenud 17,6 miljonit poliitikahuvilist ootasid põnevusega sõnavõitlust – on ju Steinbrück eelkõige tuntud teravate, sarkastiliste ja tihtilugu piinlike etteastete poolest. Pealegi polnud Merkel terve aasta vältel kordagi Steinbrücki provokatsioonidele reageerinud ja vastase tegevust kommenteerinud. Debatt lõpetas seega Merkeli senise ülieduka eiramistaktika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles