Sügisest alustavad ETV2s viipekeelsed uudised

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edaspidi ei pea kuulmispuudega televaatajad tõlget otsima ekraani alumisest nurgast - viipekeelsetes uudistes on viipleja päralt kogu ekraan.
Edaspidi ei pea kuulmispuudega televaatajad tõlget otsima ekraani alumisest nurgast - viipekeelsetes uudistes on viipleja päralt kogu ekraan. Foto: Peeter Langovits

Sügisest alustavad ETV2 ekraanil viipekeelsed uudised; ettevalmistused uue saate tulekuks on kestnud kogu suve.

Eile mängisid värskelt kahekuulise koolituse läbinud kuus viipekeele toimetajat uudistesaate otsast lõpuni läbi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Viipekeelsete uudiste projektijuhi Epp Ehandi sõnul on kõik kuus konkursi ja ajakirjandusliku koolituse läbinud viipekeele toimetajat targad ja särasilmsed inimesed, kellest kahte väljavalitut näeb alates sügisest ekraanil igapäevaselt.

Edaspidi ei pea kuulmispuudega televaatajad tõlget otsima ekraani alumisest nurgast - viipekeelsetes uudistes on viipleja päralt kogu ekraan ning uudislood on kurtide toimetajate endi valitud ja kirjutatud.

«Esialgu mulle tundus, et mis siis ikka, eestikeelsed uudised tõlgituna viipekeelde, aga tegelikult ei ole see üldse nii, sest kurtidel on väga selge eneseteadvus ja viipekeelne kultuur. Nende maailmast arusaamine on mõnevõrra teistsugune kui meil,» ütles Ehand.

Viipekeelsed uudised alustavad ETV teisel kanalil 31. augustil kell 19.20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles