Arctic Sea arvatav piraat andis Vene telekanalile intervjuu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ametiisikud koos Arctic Sea meeskonnaliikmetega 19. augustil maabumas Sali saarele Roheneemesaartel.
Vene ametiisikud koos Arctic Sea meeskonnaliikmetega 19. augustil maabumas Sali saarele Roheneemesaartel. Foto: AFP / Scanpix

Üks kaubalaeval Arctic Sea kinni peetud piraatluses kahtlustavatest andis täna intervjuu telekanalile Rossija, väites, et kuulub keskkonnakaitsjate ühendusse.

Andrei Lunevi nime all esinenud mees ütles teleintervjuus, et Arctic Sea pardale läksid nad vaid selleks, et täiendada oma mootorpaadi lõppenud kütusevaru, vahendas ERR Uudised Interfaxi.

Lunevi sõnul on kõik väidetavad kaaperdajad tegelikult ühe keskkonnakaitse organisatsiooni liikmed ning Arctic Sea pardal ei ähvardanud nad kedagi relvaga. Laeva meeskonnaga olevat neil olnud head suhted.

Telekanal märkis, et näidatud kaadrites on selgelt näha meeste tugevalt tätoveeritud ülakehasid, mis räägivad pigem kinnipeetute rikkalikust kriminaalsest minevikust. Kapo teatel ongi enamik neist kuritegeliku taustaga ning neid on varem karistatud narko-, isiku- ja varavastaste kuritegude eest.

Täna toodi Vene õhujõudude transpordilennukitega Roheneemesaartelt Moskvasse kaheksa laeva kaaperdamises kahtlustatavat. Neist väidetavalt kuue elukoht on Eestis ja üks neist on Eesti kodakondne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles