Laari võimutsemine sundis Siiri Sisaski IRList lahkuma

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Sisask.
Siiri Sisask. Foto: Aldo Luud / SL Õhtuleht

Isamaa ja Res Publica Liidu liige, laulja Siiri Sisask esitas eile avalduse erakonnast lahkumiseks, kuna pole rahul ühenderakonnas valitseva sisekliimaga.

Sisaski sõnul oli tegemist pikalt kaalutud otsusega, kuna tema hinnangul oli kahe erakonna liitumisprotsess juba algusest peale ebaõiglane.

«Alates kevadest oli näha, et ignoreeritakse Res Publica osapoolt ühinemisläbirääkimistel.»

Erakonna ühinemisprotsess oli Sisaski sõnul väga vastuoluline. «Siit võib leida lausa diktaatorlikke momente Isamaaliidu kui erakonna poolt.»

«See ebaõiglus hakkas pidevalt kasvama, kasvama, kasvama ja nüüd on jõudnud staadiumi, kus tegelikult erakonna endine esimees (Taavi Veskimägi - toim.) jäetakse ilma ministrikohast, kuigi suur osa valijaist on teda usaldanud.»

Sisaski sõnul saigi erakonnast lahkumise otsuse puhul viimaseks piisaks karikas Veskimäe ilmajätmine ministrikohast ja Jaak Aaviksoo riigikogu spiikri koha asemel kaitseministriks sokutamine.

«Mart Laari otsus esitada Jaak Aaviksoo kaitseministriks ei ole minu meelest väga eetiline,» märkis Sisask.

Kui neid otsuseid poleks tehtud, oleks Sisask enda kinnitusel erakonnas edasi olnud ning võidelnud sisedemokraatia ja väärtushinnangute eest.

«Põhimõtteliselt on see olnud õiglustunnet riivav käitumine väga paljude erakonnaliikmete suhtes. Ma ei taha oma tegevusega toetada erakonda, mille liider Mart Laar ei tunnista õiglust ja tõde,» põhjendas Sisask oma lahkumist.

Isamaa ja Res Publica Liidu sündimise järel on Res Publicast Sisaski sõnul alles vaid nimi ning erakonna 5000 liiget tegelikult ei tea, mis sisemiselt on toimunud.

Erakonda tagasiminekut ei võta Sisask mõttesse enne, kui IRLis saab selgeks, et ühinenud on kaks erakonda, mitte et üks erakond on tulnud ja teise alla neelanud. Seni jätkab ta oma tegemisi muusikuna ning tööd Raplamaal Kaiu vallavolikogus.

Siiri Sisask kandideeris 2003. aasta riigikogu valimistel Res Publica nimekirjas ning oli parlamendi eelmise koosseisu liige. Sellest aastast on ta Kaiu volikogu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles