Pae karjääri detailplaneering sai valmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Park endise Pae karjääri alal.
Park endise Pae karjääri alal. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsus otsustas saata linnavolikokku kehtestamisele Lasnamäel asuva Võidujooksu 12/Pae 7a kinnistu ja lähiala detailplaneeringu, mis näeb ette ligi 43 hektari suuruse maa-ala kruntideks jagamise ning sinna aktiivset vaba aja veetmist võimaldava suure pargi, korterelamute ning kaubanduskeskuse rajamise.


«Sellele alale kujundatakse avar veekoguga pargiala, mille äärde ehitatakse korterelamud, neist madalamad kolme- ja kõrgemad 15-korruselised,» ütles abilinnapea Taavi Aas.

Korterelamutesse on planeeritud kokku 581 korterit. Lisaks on sinna kavandatud kuni kahekorruseline spordi- ja pargiteenindushoone koos maa-aluse parkimiskorrusega, kuni kolmekorruseline büroohoone ning kahekorruseline kaubanduskeskus.

Tegemist on endise paekivikarjääri alaga, mis aastaid on kasutult seisnud. Samas võimaldab künklik maastik sinna põneva pargi kujundada. Alale lisab külgetõmmet kaevandamise tulemusel tekkinud tehisveekogu.

Planeeritav maa-ala asub Laagna tee ääres linna keskusele suhteliselt lähedal. Kesklinna piir on umbes 250 meetri kaugusel. Lähedal asub kunstimuuseum Kumu, Kadrioru loss ja park, kaugele ei jää ka Lauluväljak.

Detailplaneeringu koostas OÜ Ruum ja Maastik. Detailplaneering algatati linnavalitsuse korraldusega 25. juunil 2008 ning võeti vastu 27. mail 2009.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles