Vallaametnikud jahtisid hulkuvaid kitsi

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olevad kitsed pole Saaremaal toimuvaga seotud.
Pildil olevad kitsed pole Saaremaal toimuvaga seotud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Osa Saaremaa Kaarma valla ametnikke tegi eile pea täistööpäeva, üritades kinni püüda Olena Voolule kuuluvaid kitsi, kes elutsevad juba mitu kuud Kuressaare linna sissesõidutee ümbruses ja Auriga kaubanduskeskuse juures.


Algselt prooviti kitsi lihtsalt meelitamisega kätte saada, kuid juba veidi metsistunud loomad ei lasknud inimest rohkem kui paari meetri lähedusse, mistõttu tuli appi kutsuda uimastipüssiga veterinaar, kirjutab Oma Saar.

Üks kahest kitsest saadi kätte kella 10 paiku, kuid teist ei tabanud uimastinool korralikult ja loom pages metsa.
Kaarma abivallavanem Kairi Niit ütles, et kuna Olena Vool üleeilseks oma loomi Auriga juurest ära ei viinud, nagu nägi ette veterinaar- ja toiduameti ettekirjutus, siis on vallal õigus kitsed ära viia.

«See ei ole normaalne,» märkis Kairi Niit, viidates, et kitsed uitavad vabalt ringi juba pikemat aega, käies Auriga keskuse juures magamas ja reostamas.

MTÜ Olena Loomapark eestvedaja Olena Vool on rääkinud, et ta on loomade keelest mõistnud, et Auriga ümbruses patseerimisega väljendavad kitsed oma protesti, mis kestab niikaua, kuni inimesed on ühiste jõududega ehitanud loomadele hooned, kus talvituda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles