Raamatupidamisvead võivad Saaremaa muuseumilt võtta miljoneid kroone

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeerium avastas Endel Püüa juhitud Saaremaa muuseumist ridamisi raamatupidamisvigu.
Kultuuriministeerium avastas Endel Püüa juhitud Saaremaa muuseumist ridamisi raamatupidamisvigu. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Saaremaa muuseumi raamatupidamist kontrollinud kultuuriministeerium leidis hulgaliselt puudujääke ning nende likvideerimata jätmine võib seada kahtluse alla muuseumi võimekuse ellu viia 60 miljonit maksev projekt, mille tarbeks hiljuti raha eraldati.

Ministeeriumi kantsleri Siim Suklese allkirjastatud raportis loetletakse muuseumist leitud raamatupidamisvigu 13 punkti jagu ning kultuuriministeeriumi pressiesindaja Ave Toots-Erelti sõnul see esimene kord, kui Saaremaa muuseumi raamatupidamises asjad päris korras ei ole, kirjutas ajaleht Oma Saar.

Muuseumil puuduvat muuhulgas raamatupidamise sise-eeskiri, varade arvestuses esineb vigu kulumi arvestusel, mitmetel nõuetel oli tähtaeg ületatud ning neid ei olnud märgitud ebatõenäoliste nõuetena.

Ministeerium ootab probleemide likvideerimist oktoobri lõpuks ja osaliselt novembri lõpuks ning see on ministeeriumi arvates eriti oluline tagamaks organisatsiooniline võimekus viia ellu Euroopa Liidu rahast toetatav lossivallide rekonstrueerimise projekt, milleks on koos Eesti riigi kaasfinantseeringuga eraldatud 60 miljonit krooni.

Viimasel ajal on maakonna muuseumid sattunud avalikkuse huviorbiiti seoses riikliku liitmuuseumi moodustamisega, mida tahab kultuuriministeerium. Liitmuuseumi idee on tekitanud suurt vastuseisu ning ka Saaremaa muuseumi juht Endel Püüa on oma vastavaid seisukohti korduvalt avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles