Parim näidend Toomas Suumanilt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimate näidendite autorid: Andra Teede, Toomas Suuman, tagumises reas Ott Aardam, Martin Algus, Urmas Lennuk.
Parimate näidendite autorid: Andra Teede, Toomas Suuman, tagumises reas Ott Aardam, Martin Algus, Urmas Lennuk. Foto: Lauri Kulpsoo

Teatrifestivalil «Draama» kuulutas Eesti Teatri Agentuuri välja 2013. aasta näidendivõistluse viis laureaati. Rahalise auhinnaga konkursil osales 82 näidendit.

Peapreemia otsustas žürii koosseisus Jan Kaus, Andrus Laansalu, Mari-Liis Lill, Ene Paaver, Jukka-Pekka Pajunen, Marius Peterson ja Anne Türnpuu anda näidendile «Viimase öö õigus», autoriks Rakvere teatri näitleja Toomas Suuman, kelle kirglik ja painav ajalooline fiktsioon paneb identiteeti otsima ühiselt 20. sajandisse kasvanud Eesti mõisahärra, suurtaluniku ja mõisavalitseja järeltulijad. Suumani sõnul pole tema kirjutatud lugu tegelikkuses aset leidnud.

Võistluse teise koha haaras tuntud ning tunnustatud stsenarist, tõlkija ja näitekirjanik Martin Algus, keda võib nimetada Eesti premeerituimaks näitekirjanikuks. Tema uus tekst «Väävelmagnooliad» kisub oma napi ja poeetilise dialoogiga vastuvõtja halastamatult sügavale naispeategelase reaalsusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles