Parlamendikomisjon arutab ELi tippametnike kandidatuure

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaministril tuleb tihe töönädal.
Peaministril tuleb tihe töönädal. Foto: Toomas Huik

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon koguneb tõenäoliselt tuleval kolmapäeval erakorralisele istungile, et arutada kandidaate Euroopa Liidu presidendi ja välisministri kohale.


Kolmapäevani Hispaanias lähetuses viibiva komisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul osaleb erakorralisel istungil praeguste plaanide kohaselt ka peaminister Andrus Ansip.

Kuigi seda pole veel ametlikult teatatud, võib Euroopa Liidu ülemkogu tulla erakorraliselt kokku juba algava nädala teisel poolel, et valida alaline eesistuja ehk niinimetatud president ning välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja ehk välisminister.

Korralisel ülemkogul oktoobri lõpus polnud võimalik kandidaate arutada ega kinnitada, sest siis puudus neid ametikohti looval Lissaboni leppel veel Tšehhi allkiri. Euroopa Liidu struktuure reformiv ja otsustusprotsesse lihtsustav Lissaboni lepe jõustub detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles