Briti eriesindaja Agfanistanis: võimalused edu saavutada on väga head

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo, Afganistanis teeninud Eesti ohvitserid ja sir Sherard Cowper-Coles.
Jaak Aaviksoo, Afganistanis teeninud Eesti ohvitserid ja sir Sherard Cowper-Coles. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna Tallinnas kohtunud kaitseminister Jaak Aaviksoo ja Suurbritannia ja Põhja-iirimaa Ühendkuningriigi Afganistani eriesindaja Sir Sherard Cowper-Coles tõdesid, et pärast USA ja teiste liitlaste otsuseid suurendada sõjaväelist kohalolekut Afganistanis on täna väga head võimalused saavutada pikemaajalist edu.

«Selge on see, et Afganistanis ei ole ühtegi puhtalt sõjalist ega ka puhtalt mittesõjalist lahendust, mis tooks riiki pikemaajalist stabiilsust,» kinnitasid Cowper-Coles ja Aaviksoo kohtumisel, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Kaitseminister ja sir Cowper-Coles tõdesid ka, et ainus viis, kuidas Afganistan oleks stabiilne, on afgaanide endi poolt valitud viisil ja põhimõtetest lähtuvalt.

«Tarvis on afgaanide endi vastutust ning nende ühiskonnal ja kultuuril põhinevat pinnast, millele ehitada kõik ülejäänu,» selgitas kaitseminister ja rõhutas, et
elementaarsegi stabiilsuse ning poliitilise dialoogi tekitamiseks on tarvis piisavat sõjalist kohalolekut.

Ühendkuningriigi eriesindaja kohtus täna ka värskelt Afganistanist naasnud Eesti kontingendi ülema kapten Janno Märkiga ning ESTCOY-8 ülema kapten Tarvo Lugaga, kellega arutati olukorda Eesti kaitseväelaste vastutusalas Helmandi provintsis ning riikidevahelist koostööd operatsioonipiirkonnas.

Sir Cowper-Coles rõhutas kohtumisel, et on kõikide Briti kontingendiülemate käest kuulnud seda, et Eesti sõdureid iseloomustab Afganistanis vaprus ja kõrge
professionaalsus.

«Tänan kõiki Eesti kaitseväelasi selle töö eest, mis Afganistanis seni tehtud on,» sõnas Cowper-Coles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles