Justiitsministeerium kutsub esitama kodanikujulguse aumärgi kandidaate

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikujulguse aumärk.
Kodanikujulguse aumärk. Foto: Mihkel Mariupuu / Postimees

Justiitsministeerium kutsub taas inimesi üles esitama kodanikujulguse aumärgi kandidaadiks tublisid inimesi, kes on aidanud ära hoida kuriteo, pidanud kinni kurjategija või toetanud kuriteo ohvrit. Kandidaate saab esitada 11. oktoobrini.

«Justiitsministeerium on juba üheksa aastat sügiseti tunnustanud vapraid inimesi, kes on teinud rohkem, kui ühiskond neilt tavaliselt ootab. Nii kutsume ka sellel aastal inimesi üles esitama kodanikujulguse aumärgi kandidaatideks inimesi, kes on ohtu märgates julgelt tegutsenud ja seeläbi hoidnud ära kuriteo, pidanud kinni kurjategija või aidanud kuriteo ohvriks langenut,» ütles justiitsminister Hanno Pevkur.

Eelmisel aastal said erinevate vaprate tegude eest aumärgid seitse inimest, teatas ministeerium.

Aumärgiga tunnustatakse inimesi, kes on ära hoidnud kuriteo või takistanud selle toimepanemist, aidanud kinni pidada kurjategijat, abistanud kuriteoohvrit või aidanud muul moel suurendada kaaskodanike turvatunnet.

Ettepanekuid kodanikujulguse aumärkide kandidaatide kohta ootame posti teel märksõnaga «Kodanikujulguse aumärk» hiljemalt 11. oktoobriks aadressil justiitsministeerium, Tõnismägi 5a, 15191, Tallinn või e-mailil karin.tammaru@just.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles