Põhja Kaitseringkonna ülemaks saab major Rene Brus

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Major Rene Brus.
Major Rene Brus. Foto: Kaitsevägi

Homme asub Põhja Kaitseringkonna ülema ametikohale major Rene Brus.

35-aastane major Brus teenib kaitseväes alates 1992. aastast, mil läbis ajateenistuse Sisekaitse Operatiivrügemendis. Ta on lõpetanud Riigikaitse Akadeemia 1996. aastal ning Balti Kaitsekolledži ühend- ja peastaabiohvitseride kursuse 2008. aastal.

Major Brus on teeninud Üksik-Vahipataljonis erinevatel ametikohtadel rühmaülemast pataljoni ülemani, Kaitsejõudude Peastaabis ning Maaväe Staabis staabiohvitserina.

Teda on tunnustatud Kotkaristi V klass teenetemärgi, Kaitseväe teenetemärgiga riigikaitseliste teenete eest ja Maaväe Ohvitseri Kuldristiga.

«Kaitseringkonna ülemana pean oluliseks jätkata riigikaitselise koostöö tõhustamist Tallinna, Harju- ja Raplamaa kohalike omavalitsuste, politsei ja päästeameti üksustega,» ütles ametisse asuv kaitseringkonna ülem.

Kaitseringkond on kindla territoriaalse vastutusalaga väeüksus. Põhja Kaitseringkonna vastutusalaks on Tallinn, Harju maakond ja Rapla maakond. Selle struktuuri kuuluvad kaitseringkonna staap, Vahipataljon, kaitseväe orkester ning staabi- ja tagalakeskus.

Põhja Kaitseringkonna senine ülem kolonel Albert Helme jätkab teenistust kaitseatašeena Poolas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles