Peipsi järvel lõppesid reostustõrje tööd

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reostuse tõrjumine Peipsi järvel.
Reostuse tõrjumine Peipsi järvel. Foto: Risto Mets

Täna kella 16 ajal lõpetasid piirivalvurid reostustõrje tööd Peipsi järvel. Eile päeval vette voolanud diislikütusest koguti kokku nii palju kui võimalik ning ülejäänu on hajunud.

Keskkonnainspektsiooni inspektorid käisid läbi ka kaldaääre ning rannal reostust ega määrdunud linde ei leitud.

Diislikütuse kogumiseks ja piiramiseks vette pandud absorbentpoomid korjati kokku ning need utiliseeritakse.

PPA mereturvalisuse büroo komissar Ivar Treffneri sõnul olid reostustõrje tööd edukad. «Täitsime oma peamise eesmärgi ning suutsime reostuse likvideerida ja ära hoida selle randa jõudmise. Sündmuse positiivse lahenduse võtmeks oli kiire reageerimine, soodne ilm ning hea koostöö ametkondade vahel,» ütles Treffner.

Sündmuse lahendamisel täitsid juhtivat rolli Tallinna merevalvekeskus ja Mustvee kordon. Politsei- ja piirivalveamet tänab ja tunnustab kõiki ametkondi, kes sündmuse lahendamisse panustasid.

Eile kella 11.05 ajal teatati, et Peipsi järvel Omedu rannast umbes viie kilomeetri kaugusel on veeteede ameti mõõdistuslaevalt järve lekkinud diislikütust. Veeteede ameti katamaraan-tüüpi hüdrograafialaev EVA-301 sai korpuse vigastuse vasaku parda paadi siseküljele veeliinist kõrgemale kütusetanki piirkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles