Kesklinna valitsus otsib Tõnismäe veetornile uuesti rentnikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnismäe veetorn.
Tõnismäe veetorn. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna kesklinna valitsus läheb teisele katsele, et läbirääkimistega pakkumise teel leida Tõnismäe veetornile rentnik. Täna kuulutati uus pakkumine välja.


Mullu novembris kuulutas kesklinna valitsus nurjunuks veetorni esimese rendikonkursi, kuna ei laekunud ühtegi pakkumist. Linn soovis siis riikliku kaitse all olevate arhitektuurimälestiste hulka kuuluva veetorni üürile anda 35 aastaks alghinnaga 40 krooni ruutmeetri eest.

Aadressil Tõnismägi 12 asuvas veetornis on kasulikku pinda 96,4 ruutmeetrit. Rajatist võib kasutada äri- või ühiskondliku hoonnena. Uuel konkursil on üüri alghind jäänud samaks ehk 40 krooni ruutmeetri eest. Üürile lisanduvad kõrvalkulud, maksud ja koormised.

Üürnik peab hoone restaureerimisel ja remontimisel lähtuma 2009. aastal koostatud muinsuskaitse eritingimustest. Juurdeehitused ei ole lubatud, hoone välisilme peab säiluma pragusel kujul. Samas peab üürnik välja ehitama veetornile vajalikud kommunikatsioonid.

Pakkumised Tõnismäe veetorni üürile võtmiseks tuleb esitada hiljemalt 9. veebruari keskpäevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles