Päästjatel oli nädalavahetusel poolsada väljakutset

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autopõleng Kalmuse teel.
Autopõleng Kalmuse teel. Foto: Pirita päästekomando

Harjumaal oli nädalavahetusel mitu ülekütmisest ja katkiste tulekollete kasutamisest tingitud tulekahju, milles inimesed kannatada ei saanud.


Reede hommikust täna hommikuni oli päästjatel Harjumaal 11 ja Tallinnas 52 väljakutset, teatas Põhja-Eesti Päästekeskuse pressiesindaja.

23. jaanuaril kell 12.48 teatati häirekeskusele,et Arukülas tuleb eramaja katuselt suitsu. Selgus, et katlamajas oli põlema süttinud elektrikilp. Päästjate kohale jõudmise ajaks olid elanikud põlengust vahtkustutitega jagu saanud.

Laupäeva õhtul kell 18.17 teatati põlengust elamu pööningul Saku vallas Kasemetsa külas. Süttinud olid pooleteisekordse elumaja laekonstruktsioonid korstna ümbruses. Enne päästjate saabumist püüdsid elanikud põlengut veega kustutada, kuid põlemine vahelaes jätkus. Päästjad avasid vahelage umbes 15 ruutmeetri ulatuses. Tulekahju põhjustas küttekehale mittevastava korstna kasutamine ja ülekütmine. Põlenud maja alumisel korrusel oli olemas suitsuandur, kuid ülemisel korrusel oli see asetatud aknalauale.

Pühapäeval kell 10.57 teatati häirekeskusele auto põlemisest Pirital Kalmuse teel. Päästjate kohale jõudes põles auto hoovis lahtise leegiga. Esialgsetel andmetel põhjustas põlengu elektrilühis.

Peale selle pidid päästjad tegelema Nõmmel ühe maja hoovi sattunud kitsega ja tooma alla ühe puu otsa roninud kassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles