Siniallikate lähedale kallati maha prügikoorem

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tundmatu reostaja on paarikümne kilomeetri kaugusele Tallinnast Tartu maantee äärde maha kallanud autokoormatäie papist ja puidust puuviljakaste, millest osad on tühjad, osades aga on mädanenud õunad ja muud puuviljad.


Kohalike elanike teatel sigines prügihunnik teeäärse parkimisplatsi serva täna hommikupoolikul ning lõunaks polnud taevast langev lumi seda veel täiesti kinni katta jõudnud.

Prügihunnik risustab Tartu maantee ääres Kose vallas olevat parklat, mis on mõeldud sealsamas lähedal asuvate looduslikult kaunite Saula Siniallikate külastajate autodele.

Siniallikad asuvad maanteest umbes 200 meetri kaugusel Saula silla lähedal. Eestigiid.ee andmetel on väga kauni kohaga: kristallselge allikavesi, looklev Pirita jõgi ja kõrgel kaldaveerul kasvav põline kuusemets.

Allikaid on kolm, nende kogupindala ulatub 700 ruutmeetrini. Igal allikas on erinevat värvitooni (sinine, valge, mustjas), mida põhjustab põhjapinnase värvivarjund ning valguse peegeldumine allika põhjas hõljuvatelt liivaosakestelt läbi täiesti selge veekihi.

Siniallikad ei külmu kinni ka paarikümnekraadise pakasega, kuid praegusel ajal tuleb nendeni jõudmiseks läbi suurte lumehangede sumada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles