Politseile valeväljakutse teinud mees sai karistuseks aresti

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli ohtlikku liiklusrikkujat veedavad jaanipäeva arestimajas.
Neli ohtlikku liiklusrikkujat veedavad jaanipäeva arestimajas. Foto: Liis Treimann

Narvas purjus peaga igavlenud mees lahutas oma meelt sellega, et tegi politseile valeväljakutse.

Kui selgus, et mehel on tasumata ka trahvid erinevate õigusrikkumiste eest, taotles politsei mehele karistuseks aresti, teatas Ida prefektuur.

1. veebruari õhtul Narvas Energia tänaval asuvas ühiselamus ohtralt alkoholi pruukinud 26-aastane Dmitri teatas ühel hetkel ühiselamu valvurile, et teda tahetakse ära tappa. Dmitri palvel kutsus valvur kohale politsei.

Politseinikele aga selgitas Dmitri, et ta oli viina võtnud ja tal hakkas natukene igav. Seepeale otsustas ta nalja teha ja lasi kutsuda politsei.

Purjus mees toimetati Narva politseijaoskonda kainenema ning seejärel koostati talle väärteoprotokoll karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb teadlikult eritalitusele vale väljakutse või väljasõidu põhjustamist.

Narva politseijaoskonna välijuhi Jüri Teslenko sõnul otsustas politsei, et mehe trahvikoormust polnud enam otstarbekas suurendada, sest eelnevad rahalised karistused polnud tema käitumisele mingit mõju avaldanud. «Peale aresti taotlemise muud alternatiivi polnud,» märkis Teslenko.

Kohus mõistis Dmitrile karistuseks viiepäevase aresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles