Piltuudis: jäätiiger näitas Tartus nägu läbi suitsupilve

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruari keskel Raekoja platsil avatud valge tiigri aastat tähistav jääskulptuur on praeguseks kadunud.
Veebruari keskel Raekoja platsil avatud valge tiigri aastat tähistav jääskulptuur on praeguseks kadunud. Foto: Margus Ansu / Postimees

Natuke idamaist müstikat, suitsu, särinat ja sädemeid ning jäätiiger Tartus Raekoja platsil oligi paljastatud. Seni aupaklikult kaugemale hoidnud rahvas tungis ühtlase voona lähemale, ikka selleks, et külma džunglilooma oma käega katsuda.


«Ilus on ta küll,» arvas trügimisest veidi eemale hoidnud vanaproua triibulist elukat silmitsedes. Triibud tegi skulptor Kalle Pruuden jää peal lund kasutades. Kuidas täpselt, ta ei ütle, aga tulemus jätab päris ehtsa mulje.

Ligi tonni kaaluva tiigriskulptuuri jaoks on materjal toodud jaanuari alguses Lapimaalt ning valmistamiseks läks ainult paar päeva. «Neid jääskulptuure on nii palju tehtud, et proovitööd pole enam vaja,» muigas Pruuden.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles