Eestlased olümpial – üks supersaavutus ja suur hulk põrujaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi
Kristina Šmigun-Vähi Foto: A.Peegel

«Super! Olümpia läks korda, võitsime medali!» hõiskavad ühed. «Asi on mäda, vananevate tippude taga haigutab tühjus,» leiavad teised. Asju võib näha mitmest vaatenurgast, Postimehe olümpiatiim andis eestlaste esinemisele oma hinnangu.



Jagasime olümpial osalenud 30 sportlast kuude kategooriasse. Hindamisel võtsime aluseks sportlaste varasemad saavutused, olümpiaeelsed eesmärgid ja nende tegeliku taseme. Paraku selgus, et enamikule Eesti sportlastele kujunes Vancouveri taliolümpia läbikukkumiseks. Negatiivsest nivoost kõrgemale pääses vaid 12 atleeti.

SUPERTASE

• Kristina Šmigun-Vähi
(murdmaasuusatamise 10 km (v) olümpiahõbe, 30 km (kl) 28., suusavahetusega sõidu katkestamine)
Lugedes viimase nädala internetikommentaare, tahaks küsida: inimesed, kas te olete hulluks läinud? Kahel viimasel distantsil ebaõnnestunult esinenud Šmigun-Vähit mustatakse, nagu poleks ta olümpia alguses hõbedat võitnudki. Halloo! Pärast sünnitust tippsporti naasnud suusakuninganna väärib ainult imetlust. Medal aga näitab tema supertaset. Kommentaarid on siin tegelikult liigsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles