Leedu kaalub NATO sõjalise varustuse transiiti Afganistani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp
NATO lipp Foto: Corbis / Scanpix

Vilnius asub arutama küsimust, kas hakata läbi oma territooriumi, Valgevene ja Venemaa vedama NATO Afganistani saadetavat sõjalist varustust, ütles asevälisminister Evaldas Ignatavicius teisipäeval.


«Endine Leedu välisminister Vygaudas Ušackas sai tähtsa ametikoha seoses Afganistaniga, mille ühe provintsi eest vastutab Leedu ning kus meie sõdurid paiknevad. Ta on täiesti teadlik sõjalise varustuse transiidi probleemist läbi Valgevene ja Venemaa. Seetõttu me arutame NATO varustuse transiiti läbi meie riigi, Valgevene Vabariigi ja Venemaa Afganistani,» ütles Ignatavicius.

Arutelu näitab, et Leedu Venemaa- ja Valgevene-suunaline välispoliitika on stabiilne ja ei sõltu muutustest välisministeeriumi juhtkonnas, lisas ta.

«Meie riigid on huvitatud heanaaberlikest suhetest,» märkis ta.

Ušackas nimetati esmaspäeval Euroopa Liidu Afganistani-missiooni juhiks ja ühenduse eriesindajaks selles riigis.

Amet loodi vastavalt jõustunud Lissaboni leppele ning ühendab kaks senist ametikohta. Missiooni juhi ja eriesindaja ülesandeks on koordineerida EL-i ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide, näiteks NATO ja ÜRO abi Afganistanile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles