Riik ei toetanud lastehaigla lõikuslaua ostu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lastehaigla.
Tallinna lastehaigla. Foto: Peeter Langovits

Riik ei olnud nõus tasuma «Jõulutunneli» ajal kogutud annetuste eest soetatud operatsioonilaua käibemaksu ning Tallinna lastehaigla toetusfond pidi selle soetamiseks lisaraha koguma.

Tallinna lastehaigla toetusfond lootis, et riik tasub tänavu «Jõulutunneli» raha eest ostetud meditsiinitehnika käibemaksu, kuid seda ei juhtunud.

Saatsime rahandusministeeriumile taotluse ja meile öeldi, et eelmine kord, kui riik tasus annetuste eest ostetud meditsiinitehnika käibemaksu, oli erand ja seda enam ei juhtu, ütles Tallinna lastehaigla toetusfondi esimees Inna Kramer Postimees.ee'le.

Krameri sõnul ei piisanud eelmise aasta «Jõulutunneli» ajal kogutud rahadest ortopeedilise lõikuslaua soetamiseks ning fond pidi meediakampaaniaga selle eest tasumiseks lisaraha koguma.

«Ega kogu summa ei ole veel siiani koos, ligi 100 000 krooni on veel vaja maksta järelmaksu, aga see laud on sisuliselt haiglas püsti,» ütles Kramer.

Tema sõnul aitasid operatsioonilaua eest tasuda ka mitmed ettevõtted, näiteks Paulig ja Facio Ehitus, kes oma sünnipäeva ajal lastehaigla toetusfondi jaoks raha kogusid.

Ka eelmisel aastal oli Tallinna lastehaigla toetusfondil sama probleem. Siis lahendati küsimus valituse poolt nii, et erakorralise eraldisena sai fond riigilt käibemaksu tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles