Prokuratuur alustas Rõigase avalduse alusel kriminaalmenetlust

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpus.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpus. Foto: Peeter Langovits

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas kriminaalmenetlust Anneli Rõigase avalduse alusel, kes süüdistab Põhja regionaalhaigla arste hooletuses, mille tõttu suri tema poeg.

Anneli Rõigas pöördus märtsis riigiprokuratuuri ja siseministri poole avaldusega algatada kriminaalmenetlus oma mullu sügisel haiglas surnud poja Oliver Rõigase surma asjaolude väljaselgitamiseks.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Maria-Elisa Tuuliku sõnul alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb ohtu asetamist.

«Menetluse alustamise põhjuseks on see, et on vaja läbi viia uurimistoimingud juhtunu põhjuste selgitamiseks,» lisas Tuulik.

Eelmise aasta oktoobris 26-aastase poja kaotanud Anneli Rõigas saatis novembri alguses terviseametile avalduse, milles väitis, et Mustamäe haigla kohtles tema poega kolmenädalase raviperioodi jooksul halvasti ning valis valed ravimeetodid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles