Tallinnas Raadikul üle 300 munitsipaalkorteri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadikule kerkib üha uusi munitsipaalmaju.
Raadikule kerkib üha uusi munitsipaalmaju. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Arendaja andis linnale üle järgmised kolm Raadiku munitsipaalelamukvartalisse kerkivatest korterelamutest Lasnamäel.


Kolmes 15-korruselises tornmajas asub kokku 312 korterit, neist kolmandiku tulevased üürnikud on linnaosade eluasemekomisjonid nüüdseks juba välja valinud. Linnavalitsus kinnitas sel nädalal teise programmi raames 101 korteri üürile andmise, nendest 63 noortele peredele ja 38 vajalikele töötajatele.

«Uued, kõigi mugavustega, avarad ja valgusküllased korterid peaksid olema kõigi eluasemevajajate unistus,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Nii soodsa hinnaga veel paremaid elamistingimusi Tallinnast ei leia, ka kehvakese vana äärelinnakorteri eest küsitakse üüriturul palju krõbedamat hinda.»

Võrk lisas, et vaieldamatult tõestab munitsipaalkorterite rajamise vajalikkust ka asjaolu, et linnalt korterit üürida soovijate järjekorras on üle tuhande leibkonna.
Teises etapis valminud kolme elamu kokku 312 korterist 42 on ühe-, 90 kahe-, 135 kolme- ja 45 neljatoalised. Neist 180 korterit antakse üürile Tallinna teise elamuehitusprogrammi raames korteritaotluse esitanutele - 45 korterit Tallinna linnale vajalikele töötajatele ja 135 korterit noortele peredele. 71 korterit on ette nähtud Kopli liinide elanike ümbermajutamiseks ning 61 korterit linnaosades eluruumi taotlejana arvele võetud isikute majutamiseks.

Raadiku tänav 8 asuval kinnistul võetakse vastavalt linna ja arendaja vahel sõlmitud lepingule linna poolt kasutusse kokku üheksa korterelamut. Neist kolm kokku 420 korteriga on juba valminud ja üürnikega asustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles