Ebaloomulikul teel hukkunutest üle kolmandiku tegi enesetapu

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnuaed
Surnuaed Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Esialgsetel andmetel on ebaloomulikul teel hukkunute arv Eestis võrreldes eelmise aasta üheksa kuuga 91 inimese ehk 18 protsendi võrra vähenenud. Sarnaselt eelmisele aastale sureb kõige rohkem eestlasi enesetapu tagajärjel.

Valitsuse ülevaatest nähtub, et käesoleva aasta esimese üheksa kuu jooksul hukkus ebaloomulikul teel kokku 407 inimest, eelmisel aastal samal perioodil oli hukkunuid 498.

Ebaloomulikul teel hukkunute arv on sel aastal vähenenud narkosurmade (-54), liiklussurmade (-22), ründe tagajärjel hukkunute (-17) ning tulesurmade (-13) vähenemise tõttu. Võrreldes eelmise aasta üheksa kuuga on sel aastal suurenenud uppumiste (+6), töösurmade (+5) ning enesetappude arv (+4).

Sarnaselt eelmisele aastale on kõige enam inimesi sel aastal ebaloomulikul teel hukkunud enesetapu (kokku 155) ja narkosurma (82) tagajärjel. Kõige enam, 40 protsendi võrra, on vähenenud narkosurmade arv.

Valitsuse on 2015. aastaks seadnud eesmärgiks vähendada hukkunute arvu 480ni. Selleks ei tohiks neljandas kvartalis hukkunute arv olla üle 73 inimese. Sel aastal aga on keskmiselt igas kvartalis hukkunud 136 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles