Kümme aastat maa ja taeva vahel

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpostil: seoses Finnairi 
90. sünnipäevaga saabus Tallinna põhjanaabrite uhkus Airbus A340, mille pardal mööduvad ka Airi Ilvese päevad. Enam ta hiinlastele teed pakkudes ei imesta, miks nood kolme sõrmega vastu lauda koputavad.
Tööpostil: seoses Finnairi 90. sünnipäevaga saabus Tallinna põhjanaabrite uhkus Airbus A340, mille pardal mööduvad ka Airi Ilvese päevad. Enam ta hiinlastele teed pakkudes ei imesta, miks nood kolme sõrmega vastu lauda koputavad. Foto: Andres Haabu

90-aastaseks saanud Finnairi umbes 1600 stjuardessi hulgas on eestlasi vaid kümmekond. Üks neist – Airi Ilves – jutustas Arterile meelsasti oma argipäevast.

Tartumaal väikeses Möllatsi külas kasvanud, Kõrvekülas ja Tartus koolis käinud Airi Ilves (33) ütleb, et poleks omal ajal iial arvanud, et temast stjuardess saab. Keskkoolipäevil unistas ta hoopis juristikutsest, kuid ülikooli sisse ei saanud ning otsustas siis minna Soome lapsehoidjaks. Kusjuures palk polnud selle otsuse tegemisel määrav – pigem oli peamine soov ennast ja maailma avastada.

Sattunud perekonda, kus õrnem pool oli stjuardess ja pereisa piloot, kuulis Airi, et Finnairil on tütarettevõte Aero Airlines ja tema sobiks sinna kindlasti, kui õpib ära soome keele. Airi hakkaski käima keelekursustel ning pärast pooleaastast lapsehoidmist suhtles pererahvaga nende emakeeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles