Karise esimene kontroll

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karis
Alar Karis Foto: A.Peegel

Sellel nädalal esitas riigikontrolör Alar Karis riigikogule aruande «asjade seisust Eesti riigis». Täpsemalt öeldes kaks aruannet.

Üks, mida nad ise nimetavad siniste kaantega väljaandeks, on aruanne riigi majandusaasta koondaruande õigsuse ja tehingute seaduslikkuse kohta. See on n-ö igav dokument, tehniline ja raamatupidamislik, mille põhisõnum on, et Eesti riik järgib oma rahaasjades seadust ja käitub korrektselt.

Teine aruanne, punaste kaantega väljaanne, on aga hoopis teisest ooperist. See kord aastas tehtav kokkuvõte on tegelikult ainuke riigikontrolli dokument, mille koostamisel on riigikontrolöril vabad käed. Kõiki muid aruandeid ja auditeid reguleerivad seadused ja rahvusvaheline praktika, aga just selles dokumendis saab riigikontrolör väljendada oma muresid ja arusaamu ning teha ettepanekuid Eesti riigi arengu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles