Mati Alaver on üks kandidaat Soome suusakoondise peatreeneri postile

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver.
Mati Alaver. Foto: Liis Treimann

Käesoleva hooajaga lõpeb Soome suusakoondise peatreeneri, norralase Magnar Daleni leping ning seda ei pikendata. Tema järeltulijaks on põhjanaabrite suusaringkonnad pakkunud mitmeid oma mehi ning ainsa võõramaalasena Mati Alaveri.

Kindel on see, et Dalen Soome koondise eesotsas ei jätka ning mõistagi käib arutelu, kelle juhtimisel võiks Soome suusatajad alustada järgmist olümpiatsüklit. Ajaleht Iltalehti tegi põhjaliku uurimistöö, küsitles sportlasi, asjatundjaid ja otsustajaid ning jõudis järeldusele, et Soomest oleks kandidaate võtta, kuid igal on oma head ja vead. Ideaalset varianti polevat.

Iseenesest saaks Dalenile järglase palgata taas väljamaalt, kuid häid ja sobivaid suusatreenereid pole maailmaski just palju: ühed ei tuleks niikuinii, teised pole piisavalt head, kolmandate puhul tekiks kultuurilised barjäärid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles