Endise kõrge politseiniku süüküsimus selgub nädala pärast

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus, kunagine kõrge politseiametnik Gunnar Suur ja tema kaitsja Janno Kuusk protsessil, kus paljud Pärnu politseinikud tunnistusi annavad.
Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus, kunagine kõrge politseiametnik Gunnar Suur ja tema kaitsja Janno Kuusk protsessil, kus paljud Pärnu politseinikud tunnistusi annavad. Foto: Urmas Luik

Tallinna ringkonnakohus arutas täna korduvas altkäemaksu võtmises süüdimõistetud endise kõrge politseiametniku Gunnar Suure kriminaalasja ning langetab selles otsuse järgmisel kolmapäeval.


Suur (42) ja tema kaitsja Janno Kuusk vaidlustasid ringkonnakohtus jaanuaris Pärnu maakohtus langetatud süüdimõistva otsuse ning taotlesid selle tühistamist ja uue otsusega õigeksmõistmist kogu süüdistuse ulatuses, vahendas ERR Uudised.

Maakohus karistas Suurt tingimisi kolmeaastase vangistusega ja määras talle sama pika katseaja. Ühtlasi peab Suur tasuma riigituludesse esimese astme kuriteo eest 10 875 krooni sundraha.

Kunagine Pärnu prefektuuri korrakaitseosakonna ülemkomissar, Lõuna prefektuuri nõunik ja julgestuspolitsei ülemkomissar Suur ei ole end korduvas altkäemaksu võtmises süüdi tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles