Reinsalu: Kesk-Aafrikast ei tohi saada Afganistan 2

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Urmas Reinsalu.
Kaitseminister Urmas Reinsalu. Foto: Toomas Huik

Kaitseminister Urmas Reinsalu sõnul valitseb Kesk-Aafrika vabariigis kontrollimatu kaos, mis tuleb võimalikult vara kontrolli alla saada.

Prantsuse missiooni puhul on Eesti huvid sarnased sellega, miks Eesti on olnud Afganistanis ja Iraagis - üldine huvi, et maailma julgeolek oleks selline, et need riigid ei oleks ohuks maailmale, ütles Reinsalu intervjuus «Aktuaalsele kaamerale».

Ta tõi välja, et Eesti osales ka Euroopa Liidu missioonil Malis mõttega kriis võimalikult varases faasis kontrolli alla võtta.

Kaitseminister selgitas, et Kesk-Aafrika Vabariigis toimuval ei saa lasta levida ehk lasta nii-öelda Afganistan kahel sündida, mis põhjusel on ka Prantsusmaa oma väed Kesk-Aafrika vabariiki viinud.

Reinsalu rääkis, et Prantsusmaa kaitseminister helistas talle reedel ja andis palve, et Eesti kaaluks Prantsusmaa missiooni toetamist ning ministri sõnul on Eesti täna olukorras, kus palve on saadud ning tasub nõustuda, et olukord on tõsine, ja kaaluda prantslaste palvele vastu tulemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles