Talvise Amsterdami reisispikker

Riina Luik
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol projekt «Õhku joonistatud», autor Ralf Westerhof (Holland).
Fotol projekt «Õhku joonistatud», autor Ralf Westerhof (Holland). Foto: Riina Luik

Kes eelistavad talvel suusalumele pigem sisukat linnapuhkust, võiks pöörata pilgud Amsterdami poole.

Üks ettevõtmine, mis lisaks turistidele ka kohalikke otsekui magnetiga ligi tõmbab, on teist aastat korraldatav valgusfestival. 19. jaanuarini kestval festivalil eksponeeritavad 30 eriilmelist valgusobjekti (ja sageli ka heliobjekti) asuvad üksteisest vaid jalutuskäigu, jalgratta- või paadisõidu kaugusel, väljendades igaüks omal moel teemat «Valgusega ehitades».

Illuminade-nimelise marsruudi objektid paiknevad ajaloolises linnasüdames, Water Colorsi valgustatud vaatamisväärsuseid võib imetleda Amsteli jõel ja linna kanalitel paadisõitu tehes. Ühel väikesel kanalil ujub näiteks luksuslik baldahhiinvoodi, teisal silkavad katusele paigutatud väliekraanil rebased, taamal uhkeldamas värvide säras Ermitaaž. Kusagil märkad hiiglaslikku «lambijõge» keset tänavat või leiad end botaanikaaias hõõguvate võlukepikeste ja peeglite labürindis...

16. jaanuarini vältaval kanalite festivalil (Grachtenfestival) kõlab mitmetes kontserdipaikades ka kaunis klassikaline muusika.  Info: www.amsterdamlightfestival.com; www.grachtenfestival.nl.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles