Vargad võimutsevad sadama parklates

Irina Kablukova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merekeskuse juures asuva Europarki parkla ala on täis külvatud autoklaasitükke, mis tõendab, et vargad tegutsevad siin pidevalt.
Merekeskuse juures asuva Europarki parkla ala on täis külvatud autoklaasitükke, mis tõendab, et vargad tegutsevad siin pidevalt. Foto: Toomas Huik

Tallinnas autot parkiv turist ei saa kuidagi teada, et tasulises eraparklas pole valvet ning parkimisteenust pakkuv firma mingit vastutust ei kanna, sest kogu info on väljas vaid eesti keeles.

Pealinna varastele on hakanud meeldima sadama-lähedased parklad. Tallinna külastavad välismaalased on aga vapustatud kehvast turvalisusest Eesti pealinnas, mida küll kutsutakse lahkelt külastama, kuid kus külaliste vara säilimist ei tagata isegi mitte suure parkimistasu eest.

Peterburist pärit Olga Solomko sattus koos abikaasaga autovaraste ohvriks 4. jaanuaril. Solomko sõnul meeldis talle seni jõulude ajal külastada Tallinna, nautida kohalikku omapära, rahulikku õhkkonda, näitusi, laatasid – ühesõnaga, kõike seda, mida Vene raadiojaamade ja telekanalite reklaamides aktiivselt lubatakse. «Siiani oli kõik lausa suurepärane. Me tundsime end täiesti turvaliselt ja võib-olla sellepärast muutusime liiga rahulikuks, uskudes, et asume Euroopa riigi turvalises pealinnas, kus ei pea kogu aeg valvas olema,» räägib naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles