Jaan Männik võib loobuda oma erakonna loomisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Männik
Jaan Männik Foto: Toomas Huik

Endine Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik (pildil), kes plaanis luua uue parempoolse erakonna, lubas sellest loobuda, kui Vaba Isamaalise Kodaniku (VIK) ja ühenduse Parem Eesti samasisulisest ideest asja saab.

Männik tuli uue erakonna loomise ideega välja mullu märtsis, öeldes, et Eesti parempoolsusel on kaks arengusuunda: kas praegused erakonnad reformivad ennast või peab nende kõrvale tulema uus partei. «Mulle polnud seda asja välja käies tähtis, et mina mängiksin esimest viiulit ja oleksin eesotsas,» lausus ta.

Männiku sõnul sai ta mullu novembris aru, et uue paremerakonna loomise mõte oli lisaks talle veel neljal osalisel: Tartu Ülikooli arstiteaduskonna emeriitprofessoril Raik-Hiio Mikelsaarel, europarlamendi liikmel Kristiina Ojulandil, Paremal Eestil ja VIKil. Ta kõneles nende esindajatega ja jäi seisukohale, et mitme uue parempoolse partei asemel on vaja ühte tugevat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles