Vääritu käitumise pärast ametist vabastatud vanemkomissar töötab taas politseis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Paio.
Tarmo Paio. Foto: Arvo Tarmula / Lääne Elu

Vääritus käitumises ja politsei maine kahjustamises kahtlustatud, selle tõttu vallandatud ja ringkonnakohtus kriminaalkuriteos süüdi mõistetud Tarmo Paio töötab 9. jaanuarist taas Haapsalu politseijaoskonnas.

2012. aasta sügisel vallandas politsei vanemkomissari Tarmo Paio Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanema ametist, sest Paio lubas eraisikul end mõjutada ja mõjutas ise teist politseinikut karistuse määramisel, kirjutab Lääne Elu.

Paio kaebas sisejuurdlusbüroo otsuse Tallinna halduskohtusse ja nõudis enda tööle ennistamist, möödunud nädalal otsustaski halduskohus, et Tarmo Paio tulebki viivitamatult senisele ametikohale patrullteenistuse vanemaks tagasi võtta.

Lisaks peab politsei- ja piirivalveamet peab Paiole kinni maksma nii tasu selle aja eest, mil ta ei saanud tööl käia, kui ka kohtu menetluskulud 1539 eurot.

Haapsalu politseijuht Margus Kaldma kinnitas, et Tarmo Paio töötab eelmisest neljapäevast uuesti jaoskonnas, aga tavalise patrullpolitseinikuna. Töö eest saab Paio oma varasemat, teenistuse vanema palka, mis on umbes 1125 eurot kuus.

Politseil on kuu aega, et halduskohtuotsus edasi kaevata. Kas seda tehakse, pole veel otsustatud.

Esmaspäeval otsustas Tallinna ringkonnakohus, et Haapsalu politseijaoskonna endine patrullteenistuse vanem Tarmo Paio on süüdi ametisaladuste avaldamises oma tuttavatele ja mõistis talle karistuseks aasta tingimisi vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles